Aktivere to-faktor autentisering (2FA) på cPanel-kontoer

For å aktivere to-faktor autentisering (2FA), må du være pålogget cPanel.

1. 1.

Fra hovedsiden i cPanel, klikk iconet "Two-Factor Authentication" under "Sikkerhet"

2. 2.

Trykk på "Set Up Two-Factor Authentication"-knappen for å starte veiviseren for å aktivere to-faktor autentisering

3. 3.

Følg anvisningene for aktivering. Du må laste ned en godkjent/støttet app på din mobiltelefon før du følger anvisningene. Applikasjoner som støtter tidsbasert engangspassord (TOTP) kan brukes. Populære applikasjoner er blant annet:

- Authy - tilgjengelig for iOS, Android, macOS, Windows og Chrome

- Google Authenticator - tilgjengelig for iOS og Android

4. 4.

Når du har lasted ned ønsket app og fulgt anvisningene i app'en for å legge til en ny pålogging, vil du få frem en 6-siffret engangskode i applikasjonen. Denne koden taster du inn under trinn 2 i veiledningen

5. 5.

Du får en bekreftelse på at to-faktor autentisering er vellykket konfigurert. Trykk "Gå tilbake"

6. 6.

Du kan se på siden for to-faktor autentisering at kontoen nå er konfigurert for å ekstra sikkerhet ved pålogging

Når du logger inn på din cPanel-konto etter aktivering av to-faktor autentisering, vil du se et ekstra steg etter normal pålogging. Du logger fortsatt inn som vanlig med ditt brukernavn og passord, men må i det ekstra steget hente en engangskode fra app'en og taste den inn for å kunne logge på. Dette vil se slik ut:

1. 1.

Du logger inn på vanlig måte med ditt cPanel-brukernavn og passord

2. 2.

Du vil få et nytt steg under pålogging hvor du må skrive inn "Security code". Dette er den 6-siffrede koden som vises i din to-faktor applikasjon