Administrere godkjenningsliste / sperreliste i BoxTrapper

For å administrere godkjenningsliste (whitelist) eller sperreliste (blacklist) i BoxTrapper må du være pålogget cPanel med din webhotellbruker eller e-postbrukeren må være pålogget cPanel Webmail for å aktivere tjenesten.

Pålogget cPanel med webhotellkontoen

1. 1.

Fra hovedsiden i cPanel, velg iconet "BoxTrapper" under "Mail"

2. 2.

På linjen til e-postkontoen du ønsker å aktivere BoxTrapper, klikk linken "Manage"

Logge på cPanel Webmail som e-postbruker

1. 1.

Logg på http://www.dittdomene.no/webmail med e-postbrukernavnet og e-postpassordet

2. 2.

Klikk på iconet "BoxTrapper"

Videre steg er de samme for begge påloggingsmetoder

1. 3.

Klikk på linken "Edit White/Black/Ignore Lists"

2. 4.

Velg hvilken liste du ønsker å se/endre

White List: Godkjenningsliste. E-post fra adresser på denne listen leveres direkte til din innboks
    Ignore List: E-post fra adresser på denne listen overses av systemet og blir ikke levert, det sendes heller ingen meldinger i retur til avsender
    Black List: Sperreliste. E-post fra adresser på denne listen nektes mottak og avsender får en melding i retur om at e-posten ikke er levert

3. 5.

Legg til eller fjern oppføringer fra listen. Du kan legge inn forskjellig type oppføringer. Når du har redigert oppføringene, trykk "Save"-knappen for å lagre. Eksempler:

subject i love you
    from ola\@godkjent\.no
    from .+\@domene\.no
    cc epostliste\@domene\.no
    to alias\@domene\.no

Forklaring på eksemplene over:
    Linje 1: Du kan angi at meldinger med spesifikke emner skal godkjennes uansett avsender
    Linje 3: Du godkjenner e-post fra en spesifikk adresser
    Linje 5: Godkjenning av all e-post fra et spesifikt domene. Her vil all e-post slippes igjennom fra "domene.no", uansett hva som står foran @
    Linje 5: Godkjenner e-post hvor adressen angitt står i kopi-feltet i e-posten
    Linje 9: Dersom e-posten er sendt til en spesiell adresse vil den godkjennes uansett avsender
    Merk at det er viktig at tegn som @ og punktum (.) må ha en backslash (\) foran seg

4. 6.

Du får en bekreftelse på at endringene er lagret. Trykk "Go back" for å gå tilbake til BoxTrapper

Det er samme måte å redigere listen på, uansett om du redigere Godkjenningslisten (White List), Ignore List eller Sperrelisten (Black List)