Installere WordPress på ditt webhotell

For å installere WordPress på ditt domene må du være pålogget cPanel.

1. 1.

Fra hovedsiden i cPanel, klikk iconet "Softaculous" under "Software / Services"

2. 2.

I menyen til høyre klikk på "Blogs", "WordPress" og deretter "Install"-knappen

3. 3.

Under "Software Setup" gjør du valg etter hvordan du ønsker at adressen på din WordPress-side skal være. I feltet "In Directory" må du angi hvilken katalog på domenet WordPress skal installeres. Dersom du skal benytte WordPress som hovedwebside på domenet skal dette feltet være blankt. Vi anbefaler å beholde det tilfeldig genererte databasenavnet

4. 4.

Under "Site Settings" angir du navn og en kort beskrivelse på websiden. Dette kan endres via WordPress sitt kontrollpanel senere. Under "Admin Account" angis informasjon om administratorbrukeren i WordPress. Vi anbefaler på det sterkeste å benytte et annet brukernavn enn "admin" samt velge et sikkert passord. Under "Choose Language" velger du hvilket språk du vil ha på websiden. Normalt velger du "Norwegian" her for å få din WordPress-side på norsk

5. 5.

Under "Advanced Options" anbefaler vi å aktivere tillegget "Limit Login Attempts" samt "Auto upgrade"-valgene, slik det er indikert i bildet under. Om du ønsker at det skal tas lokal backup av WordPress-installasjonen velger du ønskede verdier i "Backup"-feltene

6. 6.

Klikk "Install" nederst på siden for å installere WordPress

7. 7.

Installeringen tar maksimalt et par minutter og du får en bekreftelse med linker til din webside og WordPress sitt kontrollpanel