Installere WordPress på ditt webhotell

For å installere WordPress på ditt domene må du være pålogget cPanel.

1. 1.

Fra hovedsiden i cPanel, klikk iconet "Softaculous" under "Software / Services"

2. 2.

I menyen til høyre klikk på "Blogs", "WordPress" og deretter "Install"-knappen

3. 3.

Under "Software Setup" gjør du valg etter hvordan du ønsker at adressen på din WordPress-side skal være. I feltet "In Directory" må du angi hvilken katalog på domenet WordPress skal installeres. Dersom du skal benytte WordPress som hovedwebside på domenet skal dette feltet være blankt. Vi anbefaler å beholde det tilfeldig genererte databasenavnet

4. 4.

Under "Database Settings" anbefales det å angi noe annet enn "wp_" av sikkerhetsmessige årsaker, f.eks navnet på din blogg/webside. Teksten som angis skal avsluttes med understrek (_)

5. 5.

Under "Site Settings" angir du navn og en kort beskrivelse på websiden. Dette kan endres via WordPress sitt kontrollpanel senere. Under "Admin Account" angis informasjon om administratorbrukeren i WordPress. Vi anbefaler på det sterkeste å benytte et annet brukernavn enn "admin" samt velge et sikkert passord. Under "Choose Language" velger du hvilket språk du vil ha på websiden. Normalt velger du "Norwegian" her for å få din WordPress-side på norsk

6. 6.

Under "Select Plugins" anbefaler vi å aktivere tillegget "Limit Login Attempts" samt "Auto upgrade" under "Advanced Options", slik det er indikert i bildet under

7. 7.

Klikk "Install" for å installere WordPress

8. 8.

Installeringen tar bare noen sekunder og du får en bekreftelse med linker til din webside og WordPress sitt kontrollpanel