Installere Ruby Gems

For å ta i bruk Ruby on Rails og installere Ruby Gems må kompilator være aktivert på ditt webhotell. Dette er ikke aktivert som standard. Vennligst kontakt oss med informasjon om at du ønsker Ruby og vi vil aktivere kompilator for din webhotellkonto

For å installere Ruby Gems må du være pålogget cPanel.

1. 1.

Fra hovedsiden i cPanel, klikk iconet "Ruby Gems". NB! Første gangen du gjør dette blir Ruby installert på ditt webhotell og dette kan ta noe tid

2. 2.

under "Using Your Ruby Gem(s)" finner du informasjon om hvilken kode du må legge inn i ditt Ruby-script for å kunne benytte de installerte modulene

3. 3.

For å installere en Ruby Gem må du enten søke etter den eller skrive inn navnet på Gem'en direkte

4. 4.

Når du har søkt etter Gems vil du få frem en liste med resultat som passer til ditt søk. Trykk "Install"-knappen for å installere en Gem

5. 5.

Installering av gem'en bekreftes i vinduet med resultatet fra installeringen. Trykk "Go back" for å gå tilbake til Ruby-oversikten

6. 6.

Du vil nå finne Ruby Gem'en du installerte i listen over installerte gems