Oppsett av fast kjøring av script / cron

For å konfigurere en fast kjøring av et script / cron-job må du være pålogget cPanel.

1. 1.

Fra hovedsiden i cPanel, velg iconet "Cron jobs" under "Advanced"

2. 2.

Hver gang et script kjøres vil tekst som returneres av scriptet sendes til webhotellbrukeren via e-post. Om du ønsker dette sendt til en alternativ adresse, angir du e-postadressen i feltet "Email" under "Cron Email"

3. 3.

Dersom du ikke ønsker at tekst som returneres av scriptet skal sendes som e-post, kan du angi at teksten som returneres sendes til systemkommandoen /dev/null. Dette gjør du ved å angi følgende etter din kommando: " > /dev/null 2>&1". Eksempel:

/usr/bin/php /home/mwh1234/public_html/cron.php > /dev/null 2>&1
  4. 4.

Fyll ut feltene i skjemaet "Add New Cron Job" og trykk "Add New Cron Job"-knappen for å legge inn automatisk kjøring av scriptet

Common settings: Her finner du ofte brukte tidsperioder, som gjør at dersom du ønsker å kjøre scriptet i et intervall angitt her er dette alt du trenger i velge i tillegg til å skrive kommandoen til scriptet
    Minute: Velg minuttintervall for når kommandoen skal kjøres
    Hour: Velg timesintervall for når kommandoen skal kjøres
    Day: Velg datointervall (dag) for nå kommandoen skal kjøres
    Month: Velg månedsintervall for når kommandoen skal kjøres
    Weekday: Om kommandoen kun skal kjøres på enkelte dager i uken (ikke hver dag), velger du her hvilke ukedager kommandoen blir kjørt
    Command: Skriv inn kommandoen til scriptet du ønsker skal kjøres automatisk

Du vil nå se kommandoen lagt til under "Current Cron Jobs"