Installere Perl-moduler

For å installere Perl-moduler må du være pålogget cPanel.

1. 1.

Fra hovedsiden i cPanel, velg iconet "Perl Modules" under "Software / Services"

2. 2.

Under "Installed Perl Module(s)" vil du se hvilke moduler som evt. allerede er installert på domenet. For å se hvilke moduler som er installert på servernivå og som du kan benytte uten å installere direkte på domenet, klikk på "Show System Installed Moduels"-knappen

3. 3.

Under "Using Your Perl Module(s)" finner du også informasjon om hvilken kode du må sette inn i Perl-scriptet for å kunne benytte modulene du installerer

4. 4.

For å installere en ny modul, må du enten søke etter den eller skrive inn navnet dersom du vet nøyaktig hva modulen heter

5. 5.

Når du søker etter en modul vil du få frem en liste som stemmer med ditt søk. Søket gjøres mot CPAN og kan ta noe tid

6. 6.

Du vil se all tekst som returneres under installeringen. Dette kan være mye tekst. Når siden er ferdig med å laste vil du se om installasjonen var vellykket eller ikke nederst i teksten. Her skal det stå "install -- OK" / "Install done" e.l. når installasjonen var vellykket. Trykk "Go back" for å gå tilbake til oversikten over Perl-moduler

7. 7.

Mange Perl-moduler er avhengig av andre moduler og disse avhengighetene gjør at de andre modulene også automatisk blir installert. Du vil under "Installed Perl Module(s)" til enhver tid se hvilke moduler som er installert på ditt webhotell