Starte / konfigurere en Ruby applikasjon

For å ta i bruk Ruby on Rails og installere Ruby Gems må kompilator være aktivert på ditt webhotell. Dette er ikke aktivert som standard. Vennligst kontakt oss med informasjon om at du ønsker Ruby og vi vil aktivere kompilator for din webhotellkonto

For å starte / konfigurere en Ruby applikasjon må du være pålogget cPanel.

1. 1.

Fra hovedsiden i cPanel, klikk iconet "Ruby on Rails" under "Software / Services". NB! Første gangen du gjør dette installeres Ruby på ditt webhotell og dette kan ta noe tid

2. 2.

I skjemaet "Create Ruby on Rails Application" fyller du ut feltene og trykker "Create"-knappen for å opprette applikasjonen

App Name: Her angir du navnet på applikasjonen du skal opprette
    Load on Boo?: Angi om du ønsker at applikasjonen automatisk skal lastes ved omstart av serveren
    Application Path: Angi hvor applikasjonen skal plasseres på ditt webhotell
    Environment: Her angir du om det er en produksjonsapplikasjon eller kun en utviklingsapplikasjon

3. 3.

Du får en bekreftelse på at applikasjonen er opprettet. Klikk "Go Back to Ruby on Rails Applications" for å gå tilbake til Ruby-oversikten

4. 4.

Under "Available Ruby on Rails Applications" vil du se en liste over applikasjonene som eksisterer på ditt webhotell. Her finner du URL'en til applikasjonen, du ser om applikasjonen kjører eller ikke og du har muligheter til å starte og stoppe applikasjonen. For å starte applikasjonen, trykker du på "Run"-iconet

5. 5.

Du får en bekreftelse på at applikasjonen er startet. Trykk "Go Back to Ruby on Rails Applications" for å gå tilbake til Ruby-oversikten

Ruby on Rails kjører på en egen webserver og har derfor en annen adresse enn ditt normale webhotell. URL'en til applikasjonen finner du ved å trykke på "URL"-linken på linjen til den aktuelle applikasjonen:

Applikasjonen åpner seg og du vil se URL'en i adresselinjen i nettleseren:

Dersom du ønsker at applikasjonen skal ha en vanlig adresse på ditt domene, f.eks. http://www.dittdomene.no/applikasjonsnavn kan du gjøre dette ved å opprette en URL-videresending for applikasjonen.