Hvordan opprette en MySQL-database

For å opprette en MySQL-database må du være pålogget cPanel.

1. 1.

Fra hovedsiden i cPanel, velg iconet "MySQL Databases" under "Databases"

2. 2.

I feltet "Create New Database" skriv inn navnet på databasen du ønsker å opprette. Det fulle databasenavnet vil alltid starte med din webhotellbruker (mwhXXXX_) etterfulgt av databasenavnet du skriver inn

3. 3.

Du får bekreftelse på at databasen er opprettet. Velg "Go back" for å gå tilbake til databaseoversikten

4. 4.

Du vil nå se databasen i listen over dine databaser

5. 5.

Dersom du ikke ønsker å benytte din webhotellbruker i script, kan du opprette egen databasebruker (flere kan opprettes) og tildele brukeren til den aktuelle databasen. For å gjøre dette, fyll inn feltene under "MySQL Users / Add New User"

Username: Brukernavnet til databasebrukeren. Det fulle databasebrukernavnet vil alltid starte med din webhotellbruker (mwhXXXX_) etterfulgt av brukernavnet du skriver inn
    Password: Passordet som ønskes for databasebrukeren
    Password (again): Gjenta passordet
    Du kan også benytte knappen "Password Generator" for å få generert et tilfeldig passord. Husk å notere ned passordet dersom du bruker denne funksjonen

6. 6.

Klikk "Create User" for å opprette brukeren. Du får en bekreftelse på at brukeren er opprettet. Velg "Go back" for å gå tilbake til databaseoversikten

7. 7.

Under "Add User To Database" velg brukeren du opprettet og hvilken database du ønsker å gi denne brukeren tilgang til

8. 8.

Velg hvilke tilganger brukeren skal ha til databasen. Trykk "Make changes" for å gi brukeren tilgangene til databasen

9. 9.

Du får en bekreftelse på at brukeren er tildelt tilgang til databasen. Velg "Go back" for å gå tilbake til databaseoversikten

10. 10.

I listen ser du nå databasen og brukeren som nå har tilgang til databasen. Denne brukeren har tilgang i tillegg til din webhotellbruker (mwhXXXX) som har tilgang til samtlige databaser på webhotellet