Importer en MySQL-database

For å importere en MySQL-database må du være pålogget cPanel.

1. 1.

Du må ha en eksport av databasen du ønsker å importere. Enten tar du selv backup av databasen hos nåværende leverandør, eller så får du leverandøren til å ta en backup for deg. Det du kan informere leverandøren om er at det skal gjøres en backup som du skal importere via phpMyAdmin. Du må også få informasjon om hvilket "character set"/tegnsett som er blitt benyttet ved eksport. Om du ikke benytter riktig "character set"/tegnsett ved import, vil f.eks. tegn som æå ikke vises korrekt

2. 2.

Fra hovedsiden i cPanel, klikk iconet "phpMyAdmin" under "Databases"

3. 3.

Du blir automatisk pålogget phpMyAdmin med din webhotellbruker som har tilgang til alle databaser opprettet på webhotellet

4. 4.

Velg "Importer" i menyen

5. 5.

Under "Plassering av filen" legger du inn eksportfilen for databasen du ønsker å importere

6. 6.

Under "Filens tegnsett" velger du tegnsettet som databasen er ekstportert med. Standard for phpMyAdmin er "utf8"

7. 7.

Klikk "Utfør"-knappen for å importere databasen

8. 8.

Du får bekreftelse om at databasen er importert. Dersom du får en feilmelding kan du velge å angi en modus under "SQL kompabilitetsmodus" dersom databasen er eksportet under en annen databaseversjon