Laste opp filer via Webdisk

Alle webhotellkontoer på cPanel har støtte for å koble til webområde via Webdisk. Webdisk gir deg muligheten til å få opp ditt webområde i Utforsker i Windows (Finder på Mac) og overføre filer til og fra området som om det skulle vært en mappe lokalt på din maskin.

For å konfigurere din maskin for bruk av Webdisk må du være pålogget cPanel.

1. 1.

Fra hovedsiden i cPanel, klikk på iconet "Web Disk" under "Files"

2. 2.

Du kan enten velge å benytte din webhotellbruker (mwhXXXX) for tilkobling, eller opprette en egen bruker for Webdisk tilgang. Videre steg i denne veiledningen tar utgangspunkt i at du bruker din webhotellbruker

3. 3.

Under "Web Disk Account Management" klikker du på "Access Web Disk"-iconet på linjen til brukernavnet du ønsker å benytte for Webdisk-tilgang

4. 4.

Velg hvilket operativsystem du har. Huk av for SSL (dette er anbefalt). Trykk "Go"-knappen

5. 5.

Nedlasting av konfigurasjonsfil starter når du har valgt operativsystem

6. 6.

Det kommer frem en veiledning for hva du skal gjøre for å konfigurere Webdisk-tilgangen

7. 7.

Du vil nå finne din webdisk i Utforsker (Finder på Mac) og kan overføre filer ved å benytte dra-og-slipp fra andre mapper på din maskin