Hvordan passordbeskytte en katalog / mappe

For å passordbeskytte en katalog / mappe må du være pålogget cPanel.

Passordbeskytte katalog / mappe

1. 1.

Fra hovedsiden i cPanel, velg iconet "Password Protect Directories" under "Security"

2. 2.

Du får opp et skjermbilde for å velge hvilken katalog du ønsker å åpne i filbehandleren. Velg katalog og trykk "Go"-knappen

3. 3.

Det vises en liste over katalogene / mappene som eksisterer under katalogen du valgte i punktet over. Klikk på katalogen du ønsker å passordbeskytte

4. 4.

Under "Security Settings" markerer du av for "Password protect this directory" og skriver et navn på katalogen som vil vises i dialogboksen hvor man skriver inn brukernavn/passord når noen besøker katalogen / mappen i feltet "Name the protected directory. Trykk "Save"-knappen

5. 5.

Endring av sikkerhetsinnstillingene bekreftes. Trykk "Go back" for å gå tilbake til den beskyttede mappen

6. 6.

Du må nå opprette en/flere brukere som skal ha tilgang til katalogen / mappen under "Create User". Fyll ut feltene i skjemaet og trykk "Add/modify authorized user"-knappen

Username: Brukernavnet på brukeren som skal ha tilgang
    Password: Passordet som ønskes for e-postkontoen
    Password (again): Gjenta passordet
    Du kan også benytte knappen "Password Generator" for å få generert et tilfeldig passord. Husk å notere ned passordet dersom du bruker denne funksjonen

7. 7.

Opprettelse av brukeren bekreftes. Trykk "Go back" for å gå tilbake til den beskyttede mappen

8. 8.

Brukeren kommer frem i listen over autoriserte brukere for katalogen / mappen