Hvordan overfører/endrer jeg eier for et domene?

.no domener

For å overføre eierskap for et .no domene, må ny eier elektronisk signere en egenerklæring og eksisterende eier må bekrefte at overføring av eierskap skal utføres.

Det påløper en kostnad på kr. 160,- ekskl.mva per domene for behandling av eierskifte. Dette inkluderer den årlige domeneavgiften NORID belaster ved eierskifte. Kundeforholdet hvor domenet er registrert hos oss blir belastet avgiften for eierskiftet.

En overføringsprosess startes direkte fra vårt kundesystem MyISP. Logg på kundeforholdet hvor domenet er registrert og gjør følgende:

1. 1.

Fra hovedsiden i MyISP velger du "Domener og tjenester"

2. 2.

Klikk på domenet du ønsker å endre eierskap for

3. 3.

Klikk på skillearket "Eierskifte"

4. 4.

Velg hvilken e-postadresse bekreftelsesmelding som går til nåværende eier skal sendes. Du kan velge mellom e-postadressen registrert på eierkontakt eller den juridiske kontakten på domenet. NB! Vi sender kun melding til adressene som vises. Om adressene er feil må informasjonen først oppdateres under fanen "Domeneeier" før eierskifte startes

5. 5.

Angi informasjon om ny eier. Trykk "Start eierskifte" for å sette igang eierskiftet

6. 6.

Bekreftelsesside vises med bekreftelse. Eksisterende eier mottar en e-post med instruksjon om hvordan eierskiftet godkjennes. Ny eier mottar en e-post med instruksjon om hvordan nødvendig egenerklæring signeres elektronisk

Dette endrer kun eierskap på selve domenet. Om kundeforholdet hos MyWebhost også ønskes overført, må du følge egen veiledningen for å overføre domenet til et nytt kundeforhold.

Andre domenetyper

Endring av eierskap på andre domenetyper gjøres direkte fra vårt kundesystem MyISP. For mer informasjon, se denne artikkelen.