Aktivere Cloudflare

For å aktivere Cloudflare på ditt domene med webhotell hos oss, må du være pålogget cPanel.

Aktivere Cloudflare på webhotell

1. 1.

Fra hovedsiden i cPanel klikker du på iconet "Cloudflare" under "Programvare" (Software)

2. 2.

Du vil få informasjon om Cloudflare med en link til å opprette en Cloudflare-konto. Trykk på denne knappen (1) og registrer deg via CloudFlare sine websider. Etter at du har registrert deg, får du opp en "Get Started With Cloudflare" side hos Cloudflare. Lukk dette vinduet, du skal ikke registrere domenet via Cloudflare sine websider.

Trykk på linken for å logg deg inn med eksisterende konto (2) etter at du har lukket vinduet med Cloudflare sin webside

3. 3.

Logg deg inn med epostaressen og passordet du registrerte din konto med på Cloudflare sine websider

4. 4.

Du vil få frem en oversikt over de domenene som eksisterer på ditt webhotell, hvor du kan aktivere Cloudflare-funksjonen. Du har muligheten til å velge et oppsett via CNAME-oppføringer eller et fullt sone-oppsett

5. 5.

Du må velge hvilket type oppsett du ønsker å bruke for aktivering av Cloudflare. Du har to muligheter ved aktivering:

Oppsett via CNAME
    Med dette oppsettet vil ditt domene bli pekt mot Cloudflare sine tjenester gjennom CNAME-oppføringer. Endringene gjøres direkte i cPanel og blir aktivert umiddelbart.

Med dette oppsettet vil det ikke være mulig å få Cloudflare-tjenester på toppnivå-domenet (http://dittdomene.no). Det er ikke teknisk mulig å benytte CNAME-oppføringer på et toppnivå-domenet, og denne oppføringen vil fremdeles peke direkte til IP-adressen på server hos oss. Bruker du dette oppsettet, anbefaler vi at du setter opp en videresending i cPanel slik at alle forespørsler til http://dittdomene.no automatisk blir videresendt til http://www.dittdomene.no

Oppsett med fullt sone-oppsett
    Fordelen met et fullt sone-oppsett er at Cloudflare-funksjonalitet også vil kunne fungere på ditt toppnivå-domene (http://dittdomene.no). Dette er kun mulig med et fullt sone-oppsett. Dette oppsettet vil også gi deg en ekstra sikkerhet rundt DNS-tjenesten

Med dette oppsettet vil du måtte bytte navnservere på ditt domene, til nye navnservere levert av Cloudflare. Eksisterende DNS-oppføringer på tidspunktet når du aktivere Cloudflare, vil automatisk konfigureres på Cloudflare sine servere. Fremtidige endringer i DNS vil enten måtte gjøres manuelt via Cloudflare sine websider, eller ved at du aktiverer Cloudflare-funksjonalitet på et nytt sub-domene.  Endringer som gjøre i DNS i cPanel vil ikke bli aktivt på ditt domenet uten at du manuelt legger dette inn via Cloudflare sine websider

6. 6.

Velger du å aktivere via CNAME-oppsett, er Cloudflare klart til bruk med en gang. Du velger hvilke oppføringer du ønsker Cloudflare sin funksjon aktivert på ved å sette de til "On"

7. 7.

Velger du å aktivere via fullt sone-oppsett, vil du få frem informasjon om hvilke navnservere du må bytte til på ditt domene. Følg egen veiledning for å oppdatere navnservere på ditt domene, uten å endre produkt

8. 8.

Systemet til Cloudflare vil med jevne mellomrom sjekke om du har endret navnservere på domenet. Du kan også gjøre en sjekk ved å trykke på "Recheck Nameserver"

9. 9.

Når Cloudflare sine systemer har plukket opp at du har gjort endring av navnservere, vil dette vises ved at status står som aktiv